Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Csoportunk rövid története:

A mosonmagyaróvári Fantázia majorette csoport 1998 áprilisában alakult a Kühne Nyugdíjas – klub akkori elnökének, Paár Pálnénak a felkérésére, a városban működő Kühne Fúvószenekar partnercsoportjaként. A táncosok a Haller János Általános-, Szakképző és Szakközépiskolában heti 1 szakköri órában kezdték meg a tánctanulást Wisztercil Tünde , majd dr Futó Zoltánné / Zsóka néni / irányításával. Eleinte zászlóval, pom-ponnal dolgoztak.

1999-ben vette át a csoport vezetését Szalainé Sándor Katalin.

2000-ben ismerkedtek meg a kislányok a botforgatás rejtelmeivel és kezdődtek a versenyek, megmérettetések területi, megyei, országos szinten.

A repertoárban az induló koreográfiák bővültek show-, pom-ponos, világítóbotos műsorszámokkal. A csoportos munka mellett egyéni, páros és trió koreográfiák is készülnek, melyekkel a versenyeken szép eredményeket érnek el a mazsorettes lányok.

 

Állandó szereplői a város, a környékbeli települések rendezvényeinek. Állandó kapcsolat alakult ki a mosonmagyaróvári Kühne zenekarral és a Mosonyi Mihály Zeneiskola Ifjúsági fúvószenekarával.

Fontosak is ezek a fellépések, hiszen a gyerekeket az élmények, sikerek lelkesítik a további munkára.